Ik hoef mij niet meer aan U voor te stellen en mijn “partner in crime” is een grootheid in de wereld van supplementen dus eigenlijk een voorstelling is overbodig, maar toch geef ik graag mijn verhaal in het gebruik van de producten van Comed.
Covid heeft ons nogmaals geleerd dat, antibiotica in combinatie met medicijnen, ons soms de enige redding biedt en als die antibiotica’s dan niet meer aanslaan dit het einde van het verhaal is. Ik was al lang voordien mee in het verhaal van misbruik van antibiotica, een campagne die gelukkig ook door de overheid gesteund werd.
Verbeter de wereld, begin bij jezelf!
In 2015 ben ik gestopt met vogels vooraf te kuren en antibiotica toe te dienen aan zieke vogels. Meer observeren van de vogels leverde mij een strengere selectie op. Stressgevoeligheid, verdraagzaamheid, vruchtbaarheid, bevedering en voedselopname zijn ondertussen de steunpilaren. Maar de grootste stap heb ik kunnen zetten door te starten met het gebruik van de producten van Comed . Het is hun manier van denken, “the survival of the fittest”, gekoppeld aan kwalitatieve producten, dat moet de sleutel tot succes zijn.
Citaat van Comed “Als wetenschappers geloven we in de natuurlijke gezondheid van duiven, vogels en andere dieren. Hoe beter we de natuurlijke gezondheid proactief en duurzaam ondersteunen, hoe minder de dieren nood hebben aan antibiotica. Een ziekte of fysiek probleem dat zich bij uw dieren niet kan voordoen, hoeft u dus niet op te lossen.”
In mijn voedersysteem, naast een goede zaadmengeling, eivoer, grit en maagkiezel, maak ik gebruik van de volgende Comedproducten:
Fertibol, Curol, Lisocure, Roni, Miobol, Clean oral en Stopmite. Met deze producten werk ik op:de darmflora(Roni), het immuunsysteem(Lisocure) en voorzie ik extra vitamines en mineralen(Miobol).
Dagelijks geef ik vers water met Lisocure. Ik durf daar ook al wel Clear oral en ¼ dosis Roni aan toe te voegen naar gelang er meer behoefte aan is.
Aan mijn eivoer van Orlux voeg ik een geraspte wortel toe en de volgende producten van Comed:
Curol, is voor mij de extra olie wat ook wel degelijk nodig is bij een voeding van alleen milletsoorten en plat witzaad
Fertibol, goed voor perfecte eieren, meerdere legsels zonder problemen, weinig legnood en dit bij vogels die ik heb geselecteerd op grote legsels, soms tot 8 eieren, die ik dan uiteraard wel onderbreng in verschillende nesten
Roni, ¾ van de dosis om de darmfunctie optimaal te houden
Miobol, dit is het laatste dat ik toevoeg voor de extra vitamines en mineralen
Stopmite strooi ik in de kweekkooien op een bodembedekking van beukensnippers en als de vogels opvliegen vermengd het zich met de lucht en dat geeft ook nog een aangename geur in het hok. Ook koop ik dikwijls honderden kilo’s zaad in die ik opsla in plastieken tonnen waarbij ik op de bovenste laag wat extra stop-mite strooi om mogelijke ectoparasieten te weren.
Schommelingen zijn niet goed voor vogels want hun lichaam reageert hierop, o.a. de schildklier is heel gevoelig. Uiteindelijk beïnvloeden we soms de vogel op het verkeerde moment en gaat hij in de rui, of vertoont kweekdrift net wanneer het niet nodig is. Laat gewoon de vogel zijn tempo bepalen en doseer enkel hoger wanneer de tijd daar is. Hou het simpel is een gouden raad, en Comed maakt het voor mij simpel.
Thielemans Eric
Beste vrienden,
De topdag van VGC komt er weer aan, want op 27 april organiseren we de VGC-contactdag. Dit jaar is de voertaal dan ook nog eens ons mooi Belgisch-Nederlands, dus spreken onze gasten op onze contactdag zeker klare taal. We presenteren jullie het beste van het beste met Timon Feys, Maarten Heijlen en Peter Van Amelsvoort.
Wat is speciaal aan Timon? Timon is een jonge dierenarts die uit de kippensector komt, big business dus, maar vooral ook zelf kweker van parkieten en papegaaien. Ik heb zijn voordracht reeds gezien bij BVP, een parkieten-/ papegaaienclub, en was zeker onder de indruk hiervan. Timon spreekt, anders dan andere collega-dierenartsen, niet voor zijn eigen winkel en staat open voor wat er op de markt voor iedereen beschikbaar is. De voordracht brengt antwoorden op de vraag: “Hoe houden we onze vogels gezond en hoe bewaken we het immuunsysteem?”.
Het partnership van Maarten was vorig jaar tweemaal best in show en eenmaal best in show tegengeslacht, en dit in drie verschillende landen! Dit jaar komt hij bij VGC tweemaal keuren, en dan hoop ik al stiekem dat hij ooit ook eens bij VGC komt showen.
Peter is voor mij een ideale grasparkietliefhebber, hij heeft een ontzettend goed oog voor detail! Gaat het over vogels, over artikels of over organisatie, hij heeft het in de vingers zoals wij zeggen en is dan ook de geknipte man naast Maarten.
Beide heren kan je na onze super lekkere BBQ dan ook hun verhaal horen doen. Hoe beleven zij hun hobby, wat doen zij, waar moet de hobby naar toe, hoe geraken we daar. Beslist twee verschillende verhalen die boordevol informatie zitten voor de echte grasparkietliefhebber. Is het nu een postuurgrasparkiet of een kleurgrasparkiet, nuttige info voor beide!
We hebben voor jullie deelnemers, onze misschien wel de belangrijkste gasten, een goodybag vol met “monsters” voorzien.
Voor de winnaars van de mini-babyshow is er een bloemstuk en voor iedereen punten voor het clubkampioenschap.
Ook bieden we iedereen de kans om een mooie vogel te winnen, met onze vogeltombola, een mooie vogel geschonken door een topkweker!
Timon Feys, Maarten Heijlen en Peter Van Amelsfoort allemaal op één dag! Ja het kan bij VGC, dus niet te missen.
We hopen op jullie deelname aan deze prachtige dag. Kom af naar Oelegem, en vertel je vrienden hierover, want natuurlijk is iedereen van harte welkom.
Waar wachten we op? De inschrijvingen voor de BBQ mogen binnenlopen zodat we jullie komst met de meeste zorg kunnen voorbereiden!
Flyer | Inschrijving BBQ | Menu BBQ | Bestelformulier Mijd mijt en luis |
![]() |
![]() |
Klik op de link voor de foto's van onze gezellige mini-babyshow. Zeker weer een geslaagde editie! Nogmaals proficiat aan de winnaars! Dank aan alle deelnemers en bezoekers.
https://photos.app.goo.gl/c7rqGQZeSQq7SLS47
-----------------------------------------------------------------------------
Onze februaribijeenkomst is altijd de eerste activiteit met in de hoofdrol het jonge geweld van het kweekjaar 2025, een babyshow dus. Het is een open keuring voor standaard grasparkieten met een gesloten voetring van 2025 om.
Onze keurmeester voor deze avond is niemand minder dan Han Schrijver, keurmeester en bestuurder bij NGC. Han zal de aangeboden vogels keuren en achteraf zijn plaatsing verduidelijken door de vogels voor het publiek te voorzien van een woordje uitleg wat op zich dan weer bijzonder interessant is, je weet wel van je eigen kinderen geen kwaad he.
Er zijn bij VGC slechts twee kwekersklassen: Champions en Kwekers.
We spelen voor deze avond de vogels per kwekersklasse in vier speelreeksen:
- man voor de rui,
- pop voor de rui,
- man in of na de rui
- pop in of na de rui.
De vogels worden in deze speelreeksen geplaatst van één tot en met vijftien.
Deelname is gratis en het aantal is onbeperkt en de vogels hoeven niet getrimd te zijn.
Op deze avond kan men ook punten halen voor het clubkampioenschap van VGC want dit is tevens de eerste ronde van het clubkampioenschap.
Het reglement van dit kampioenschap kan men tevens vinden op onze website.
Het CLK-reglement is sinds vorig jaar aangepast omdat het niet meer strookte met het aantal deelnemers en het aantal vogels van weleer. De basis is gebleven enkel de puntentelling is een beetje aangepast en slechts je beste drie speelrondes tellen nu mee voor het eindklassement. Alles kan je nalezen op onze website onder CLK.
Vorig jaar gaf ons topvogels over de hele lijn en we mochten de grootste namen op onze deelnemerslijst neerschrijven en we kunnen je verzekeren de grootste spelers zijn ook enorm sportief en loyaal want dat heb ik persoonlijk mogen ervaren waarvoor mijn oprechte dank nogmaals. Dus dames en heren aarzel niet en zak af naar onze locatie met een paar vogels en neem deel aan onze activiteit of breng ons een bezoek en oordeel zelf over de geweldige sfeer van zo’n avond.
We hopen u hier allen te zien, maar vooral veel van jullie PRACHTIGE vogels en we trachten te starten om 20u30 met de keuring (deuren open 19u00), zodus, vol gas naar VGC en breng gerust wat vrienden mee, iedereen is van harte welkom!
Locatie: Parochiezaal - Venusstraat 10 - 2520 Oelegem (Ranst) - België
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Eric Thielemans: +32 497 733 821
Jac Cuijten: +31 654 922 984
Daisy Vermeulen: +32 474 903 747
De ontbijtvergadering is er altijd al geweest en dat is een blijver in het programma van VGC.
Verwacht geen English breakfast of iets brunchwaardigs, neen gewoon lekker brood, pistolets, sandwiches met beleg en achteraf lekkere koffiekoeken die je mag wegspoelen met heerlijke kop koffie of thee in het beste gezelschap van je partner en collega kwekers.
Het toetje is een voordracht van hoogstaand niveau over een thema dat steeds kennis verrijkend is. Als ik mijn artikel door de spelling- en grammaticacontrole haal suggereert mijn computer bij de naam Jozef Kenis, Jozef Kennis, niet van toepassing uiteraard maar eigenlijk wel correct want Jozef of kortweg Jef is één en al kennis. Kennis over parkieten ten top bij Jef en die wil hij zo graag delen met eenieder die het wil aanhoren. Jac vond het dan ook maar eens tijd dat hij ons eens wat meer zou bijbrengen over de spangles. Ons, dan heb ik het over liefhebbers van standaard- en kleurgrasparkieten, want voor beide soorten zijn de problemen en vereisten dezelfde. Enkel- en dubbelfactorige, spots, vleugeltekening, melanistic enz. het komt allemaal aan bod.
Aangezien de kleurvererving gelijk is voor standaard- en kleurgrasparkieten is natuurlijk zoals altijd iedereen van harte welkom op deze mooie activiteit. Heb je twijfels over de spangle-tekening, spangle-spots en dergelijke bij je eigen vogels? Breng ze gewoon mee en ze zullen besproken worden. Gelukkig zijn er nog liefhebbers zoals Jozef die graag zijn kennis met ons wil delen en daarom kom af en geef hem de steun die hij verdient ten dienste van onze fantastische hobby.
Deelname dus mogelijk voor alle grasparkietliefhebbers, kleur- en standaardgrasparkietkwekers.
Deelnemen kost € 5,00 per persoon en men kan zich nu al inschrijven
- cash betalen op de ontbijtvergadering
of
- tegen ten laatste 19 maart a.s. storten op rekeningnummer
IBAN: BE28 7380 2149 5020
BIC: KREDBEBB
met vermelding naam + aantal personen
Inschrijving is verplicht om zoveel mogelijk verspilling tegen te gaan.
Locatie: Parochiezaal - Venusstraat 10 - 2520 Oelegem (Ranst) - België
Deuren open: 9u00
Start ontbijt: 9u30
Alles is weer aanwezig om er een geweldige dag van te maken in het beste gezelschap. Neem deel en geniet ten volle van deze activiteit.