CONTACTDAG 24/04/2022 - programma & inschrijving BBQ

Het aftellen is begonnen, de voordrachtgevers en keurmeesters zijn vastgelegd, de lunch is besteld, de eerste deelnemers hebben zich al aangemeld... Ja hoor, de VGC contactdag is een feit en komt eraan op 24 april 2022.  Na een afwezigheid van meer dan twee jaar, organiseren we bij VGC weer onze contactdag, een dag vol van emoties en gezelligheid waar we waarschijnlijk nu meer dan ooit naar uitkijken en daarom willen we u allen van harte uitnodigen voor deze fantastische dag.

 Jac heeft weer alles uit de kast gehaald om u een programma voor te zetten waar u zich nog eens in kan vastbijten zodat al uw prikkels weer worden geactiveerd.

Wat mag u verwachten op onze contactdag:

8u30 Opening van de zaal en ontvangst met koffie en gebak voor alle deelnemers.
Babyshow: binnenbrengen van de vogels voor deelname aan de babykeuring, enkel vogels met voetring 2022, jonge mannen voor de rui, jonge poppen voor de rui, jonge mannen na de rui en eveneens jonge poppen na de rui.
Keurmeesters: Han Schrijver en Patrick Van Zwol

10u00 Welkomstwoordje en programma voorstelling en we zijn opgang!

10u15 Uit Denemarken "The golden beauty".
De Deense kweker en keurmeester Lars Voss neemt u mee in de aantrekkingskracht van onze hobby.  Hij deelt met u de vraag: "Waarom en wat vinden we mooi?"

11u15 Opening van de babyshow!

12u00 Lunch onder vrienden
met een heerlijke stevige BBQ.
Let op! Vergeet niet in te schrijven, ten laatste tegen 15 april a.s.

14u00 Een Belgische topper, Patrick Van Zwol, vertelt u in zijn alom gekende stijl  alles over de clearbodie, de verschillende variëteiten van deze populaire kleurslag in de breedste zin van het woord. 
De clearbodies zijn tevens de kleurslag van het jaar bij VGC.

15u00 Waar vandaan, waar naar toe?
Han Schrijver, kweker, keurmeester en clubman in hart en nieren, sluit de dag af met een interactieve lezing waar u allen met vragen en opmerkingen aan kunt deelnemen.  Bijvoorbeeld de controverse tussen wat een kweker als zijn ideale vogel beschouwd en de standaard waarmee de keurmeester moet dealen komen uitgebreid aan bod.  Het mooie is dat u allen kunt inspringen met uw vragen en dat alle 3 onze sprekers bereid zijn op uw vragen in te gaan.

15u45 Nog een rondje van de club onder de vorm van een hapje en een drankje en zo sluiten we deze mooie dag gezamenlijk af. Cashback zoals beloofd en natuurlijk mag u nog nakaarten met uw vrienden in onze cafetaria. Ook de Belgische biertjes hebben immers lang op u moeten wachten.

Laat VGC uw gastheer zijn, zak af met je vrienden naar Oelegem in België en beleef een prachtige dag met je vrienden.

Locatie: Parochiezaal - Venusstraat 10 - 2520 Oelgem (Ranst)

  
Klik voor het aanmelden voor de BBQ op bovenstaande knop en vul de gevraagde velden in, dit ten laatste tegen 15 april a.s.
Betaal het verschuldigde bedrag, 20 euro per persoon, op het rekeningnummer van VGC, KBC BE28738021495020, en pas dan is uw inschrijving geldig.
Bij de afsluiting van onze contactdag krijgt u dit bedrag zoals beloofd volledig terugbetaald.

Lidgeld NGC, wenst u nog verder het magazine Budgie te ontvangen? Wel check dan snel even of u de contributie voor dit geweldige blad hebt voldaan zodat u niet geschrapt wordt. Betaal anders 40 euro op het rekeningnummer van VGC en wij brengen het verder in orde.

Heb je sympathie voor VGC? Wel dan stort je gewoon 15 euro op onze rekening en je bent lid van de leukste grasparkietenclub!


Graag snel tot ziens!
VGC-bestuur
Bekijk onze flyer:


 

Nieuwsbrief augustus 2021

Activiteiten en corona

Where do i begin to tell a story … , mooie song van Andy Williams, een heel ander verhaal is het coronaverhaal geworden en helaas een zeer triest verhaal. 

Wereldwijd nu al meer dan 4 miljoen doden, België 25.000 doden, duizenden mensen op revalidatie en vooral een enorme druk op de schouders van de mensen in de zorg. Ook de mensen op gelijk welke werkvloer die moeten werken in moeilijke omstandigheden ook dat is al anderhalf jaar gaande en hopelijk misschien ooit terug voorbij. Wat heb ik een respect voor die mensen in de zorg, zij werken hard en zeuren niet en ik krijg telkens de tranen in de ogen als ik dan domme mensen zich zie misdragen als kleine kinderen waardoor alles opnieuw herbegint. Hoe moeilijk kan het zijn om te begrijpen wat een mensenleven waard is? Een mensenleven heeft zoveel vertakkingen naar familie, vrienden en kennissen toe en het zal dan ook altijd bij hen diepe sporen nalaten wanneer het virus dit leven wegneemt. Ik heb hier geen woorden voor maar ik weet dat voor mij alles moet wijken om een dergelijk verlies te voorkomen, dus helaas ook VGC activiteiten.

Ik weet dat ik misschien trouwe VGC-ers teleurstel op deze manier waarvoor mijn oprechte excuses, maar ik heb mijn verantwoordelijkheid en ik neem ze dan ook. Het tweede jaar op rij geen activiteiten, dat komt ook bij ons hard aan. In het verleden zijn we altijd met plezier dag en nacht in de weer geweest om activiteiten van VGC te organiseren, al kregen we er soms ook niet de respons op die we hadden verwacht en dan is dat ook wel balen maar het is zo, soms win je en soms ook niet.

Mijn persoonlijk verhaal is er één van “neem je verantwoordelijkheid op”. Als risicopatiënt met een paar slecht werkende longen leef ik in een kleine bubbel met mijn lieve vriendin Daisy. Verder dan uitwerken gaan we niet, Daisy op haar twee schooltjes en ikzelf in de na verkoop dus ook niet comfortabel en al zeker niet veilig. Terwijl mijn familie maar op enkele kilometers afstand woont zie ik hen enkel in openlucht of achter glas, mijn ouders zijn tachtigers. Dat ik me niet geroepen voel om VGC activiteiten te organiseren is misschien nu wel duidelijk en ik hoop op jullie begrip.

Nu we weer reizen zien we ook dat het virus opnieuw toeneemt en land na land heeft afte rekenen met een nieuwe opstoot en overal versoepelen de maatregelen niet meer. Als we nu een activiteit moeten organiseren komt er zoveel bij kijken dat het niet meer leuk is. Lezen kan ik het ondertussen wel dat VGC iets moet ondernemen, erop aangesproken echter ben ik nog helemaal niet maar waar stemmingmakerij naartoe leidt weten we allemaal.

Indien er een aantal mensen zich geroepen voelen om het roer over te nemen heb ik daar ook begrip voor en hoop ik dat ze zich dan snel aanmelden. Tot zover mijn toelichting van het uitblijven van de VGC-activiteiten die we hopen volop terug te kunnen opstarten vanaf januari 2022.

Thielemans Eric

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief + data 2022


IOR 2019

18 augustus 2019: Een mooie gezellige show met 156 pareltjes van vogels!

Dank aan de keurmeesters, het showmanagement, alle helpers en aanwezigen om deze dag weerom mee te laten slagen!

EEN WELGEMEENDE PROFICIAT AAN ALLE WINNAARS!

De winnaars kunnen ook alle info vinden achter de qr-code op hun plakketten ;-)

Klik hieronder voor de sfeerfoto's van de show en onze winnaars!

Sfeerfoto's 

Winnaars


 

MINI-BABYSHOW 2020

Babyshow 2019

 

2 juni was weerom een geslaagde dag voor alle grasparkietliefhebbers van de lage landen.

Proficiat aan alle winnaars!

Dank aan iedereen voor jullie aanwezigheid en hulp!

Affiche

Catalogus

Winnaars

Foto's show

 

 

Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online