GRASPARKIETENVERKOOP 15/10/2023


Nieuwsbrief november 2022 - Gezellig Samenzijn 19/11

Hierbij de link naar onze laatste nieuwsbrief:
https://mailchi.mp/da7b.../nieuwsbrief-november2022-13763141

Hierin o.a. het droeve nieuws betreffende Wim Wolfs, punten en klassement clubkampioenschap, gezellig samenzijn, enquête prijzen VGC shows, lidmaatschap 2023, agenda VGC t/m 2025.

Alvast veel leesplezier en vooral graag tot ziens op onze activiteiten 😉

Mvg,
VGC-bestuur

Lid worden

CONTACTDAG 24/04/2022 reflectie & winnaars

Met onze contactdag hebben we het verenigingsjaar weer opgang getrokken na een afwezigheid van meer dan twee jaar. Het weerzien met collega kwekers was warm en hartelijk en de gekende gemoedelijke sfeer was al gauw weer terug van nooit weggeweest mede door het onthaal met koffie en gebak in een zaal die er weer tiptop uitzag, allemaal het werk van onze dames Daisy en Lisette.

Na het inschrijven van de vogels, die zouden deelnemen aan de eerste jonge vogelshow, was het tijd om deze contactdag te openen wat helemaal niet moeilijk was voor mij om al deze blije mensen toe te spreken. De opkomst was misschien minder dan we gewoon waren, maar de kwaliteit onder de deelnemers was bijzonder hoog, dus toch duidelijk een teken dat men er om welke reden dan ook weer bij wou zijn.  Het programma was weer mooi opgesteld door Jac, met een jonge vogelshow, drie gastsprekers en een heerlijke BBQ en de nodige versnaperingen, dit alles kon meevolgen in een mooi professioneel uitziend programmaboekje opgesteld door Daisy. Voor mij was het dus maar af en toe opduiken om de overgang aan elkaar te praten, hou het simpel zou ik zeggen.

Voor de jonge vogelshow hadden we dit jaar nog maar twee spelersklassen voorzien net zoals bij NGC, we spelen met Champions en kwekers. Wat me opviel bij het inschrijven was dat Wim Velgersdijk de laatste twee jaar hard aan zijn vogels had gesleuteld en toen ik hem dat vertelde kreeg ik als antwoord dat hij in deze zware klasse niet uit de toon wou vallen, en geloof mij dat deed hij ook niet. Hijzelf, Mario Schiebahn en Wim Alkemade zetten samen vogels weg die door onze keurmeesters Han en Patrick terecht de titel kregen van beste in hun klasse. Bij de kwekers hadden we enkele nieuwe deelnemers voor VGC, met name Tako van der Hul, Patrick De Keyser en ikzelf, want voor mij was het ook al een eeuwigheid geleden dat ik nog een vogel geshowd had, maar als voorzitter moet je het voorbeeld geven nietwaar. Wim Wolfs had die dag helaas last van een bloedende neus, andere medicatie volgens hem, knock-out was hij zeker niet want hij nam met mijzelf de prijzentafel in bij de kwekers.

De eerste lezing had Lars Voss, voor zijn rekening genomen, een icoon in zijn eigen Denemarken, Internationaal keurmeester maar vooral grasparkietliefhebber. Door corona konden we ook niet reizen en toch is het belangrijk dat we op de hoogte blijven wat er beweegt in onze hobby in de landen om ons heen en daar droeg Lars zijn steentje bij met zijn mooie voordracht.

Voor de lunch hadden we deze maal hulp in geroepen van een professional om onszelf wat druk te besparen en terecht want de zeer verzorgde BBQ werd zeer gesmaakt door onze gasten.

De twee volgende voordrachten, door Patrick en Han, bulkte als het ware uit van de kennis. Patrick nam ons mee in de wereld van de genetica en kreeg als het ware toch iedereen mee in zijn verhaal over de clearbodies al waren de foto’s meestal van bedenkelijke kwaliteit waarvoor mijn excuses. Han daarentegen had het meer over de structuur in onze hobby en hoe we die moeten bewaken naar de toekomst toe. Zoals we ook al konden merken op de jonge vogelshow liggen de uitersten soms ver uit elkaar en toch is er plaats voor iedereen zolang men de balans maar juist heeft. Stokpaardje was hier de keurstandaard die men erop nahoudt bij NGC zodat wanneer men consequent naar deze standaard keurt, men altijd de juiste vogels vooraan krijgt en hier trad Patrick mee naar voor dat zijn keuring bij NGC één van de meest gestructureerde was uit zijn lange loopbaan.

Zoals gebruikelijk moest ik aan het einde van de dag mijn afsluitnummer opvoeren en kon ik terecht onze gastsprekers Lars, Han en Patrick niet genoeg bedanken, en als ik dan in de zaal keek zag ik wie deze dag echt tot een succes hebben gemaakt en dat zijn dan onze deelnemers, waaronder tal van keurmeesters, topkwekers en beginners, maar kortweg allen zeer gemotiveerde enthousiaste liefhebbers. Als goede gastheer biedden we onze deelnemers nog een laatste rondje van de club aan, zetten we ze nog wat broodjes, gepimpte cup-cakes en donuts voor en gaven we hun de inleg voor de BBQ terug en zo kon iedereen met een voldaan gevoel de baan op!

Tegen vijf uur wuifden we de laatste uit en de contactdag 2022 zat er dan weer op, en als we tegen 20u de deur van de zaal achter ons toetrokken en met een volgestouwde bestelwagen de baan op gingen vonden we met zijn drieën toch nog de energie om alle fijne momenten terug op te halen en in geen tijd stonden we terug thuis, moe maar voldaan. 

Nogmaals bedankt voor jullie deelname en hopelijk tot gauw op één van onze activiteiten.laughing

Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online