BABYSHOW 2022 - winnaars

Beste sportvrienden,

Zondag 12/06 hadden we onze babyshow, jonge vogels van het kweekjaar 2022, op onze gekende locatie te Oelegem. Een echte show, geen virtuele show, maar nog een echte vogelshow waar alles nog tastbaar is, waar de vrienden elkaar nog hartelijk begroeten, waar er geen harde woorden vallen, waar gezelligheid troef is en waar vooral de vogels op de eerste rij staan.

Ja, net zoals je er de vogels nog ter plaatse kan inschrijven, zo worden ook de helpers ter plaatse gevraagd om tijdens de keuring een handje uit de mouwen te steken. En al snel zie je dan meervoudige showwinnaar Johny Van Bever de vogels ter keuring aandragen daar waar Wim Velgersdijk de administratie achter de keurmeesters op zich neemt terwijl ikzelf alle gekeurde vogels van de keurstelling verwijder en op de juiste plaats wegzet zoals bij onze vriend Patrik De Keyser die ze labelt en van drinken voorziet. De showadministratie is zoals op al onze shows al jaren in de handen van Roger Vandeweyer en daar heb je geen omkijken naar, die levert zijn werk altijd perfect af.
Maar onbetaalbaar zijn onze dames Daisy en haar mama, die hebben wel overal een hand in en zijn als het ware de cement die alles stevig bindt en leveren telkens een zaal af waar men zich echt thuis voelt.

Maar laten we de hoofdspelers niet vergeten, want dat zijn onze mooiste onder de vogels, onze mooie grasparkieten. Het is hun moment! Het moment, dat is het juiste woord, want ze presenteren zich naargelang hun emotie, en die kan gaan van schichtig naar angstig, van onbevangen naar alert, en van rust tot het showen zoals het zou moeten, ja hoor ze hebben alles in huis, en dat zie je nu juist allemaal op een show.

Ja hoor elke vogel heeft zijn tijd en moment nodig om zich volledig te kunnen gooien voor onze keurmeesters van dienst, de heren Wim Hattink en René Heylen.
Gelukkig zijn Wim en René zelf doorgewinterde kwekers en hebben zij de aanleg om te kunnen inschatten hoe een vogel zich later zal ontwikkelen en dat helpt soms ook weer als er betwisting mogelijk is.
Aangezien er niet veel vogels zijn doen ze tezamen alle aangeboden vogels en zo krijg je ook een keuring die consequent is over de hele lijn wat heel mooi is en eigenlijk altijd zo zou moeten zijn. Zowel René als Wim waren zeer tevreden over de hoogstaande kwaliteit van de vogels, zodus bravo voor onze deelnemers!

Oké het zijn natuurlijk de beste acht vogels die het podium bereiken die vooral in de spotlight staan, maar ik zag ook goede vogels bij alle deelnemers.
Wim doet het bijzonder goed als eerstejaars champion tegen de grote kanonnen als Johny en Mario en hij zal niet bij de pakken blijven zitten en beslist de volgende stap zetten, zo kennen we Wim.
Terwijl Roger mij vertelde dat zijn selectie beperkt was, had hij toch nog wel enkele mooie exemplaren bij zoals een zeer mooie volle grijsgroene pop, die volgens mij toch eerder een grijze Australische geelmasker was, maar een pracht exemplaar.
Ja Johny en Mario brengen vogels van het hoogste niveau, nooit gedacht dat ze zo groot konden worden, deze vogels kunnen overal shows winnen, en zoals ik al zei het zijn momentopnames en de inschatting van de keurmeesters, het zijn zij die de winnaars bepalen, knappe vogels jongens!
Het debuut van Peter De bondt op onze show is niet zomaar aan ons voorbijgegaan, hij had niet alleen één vogel op het podium maar verder nog meerdere stijlvolle mooie grote vogels in de rekken, knap gedaan Peter.
Eén dame deed ons echter de broek af, want Linda Peeters nam drie titels voor haar rekening bij de kwekers, en gaf volgens mij haar visitekaartje af voor de toekomst want haar kennis en gedrevenheid zal haar geen windeieren leggen.
Ook heb ik zeer knappe vogels gezien van onze vriend Aad, mooie violette en bonten, wat te laat begonnen met de kweek voor de babyshows, maar sowieso vogels voor de toekomst.
Voor Patrik was het ook zijn debuut maar ook hij zal het snel oppikken en hij is een fantastische kerel, leergierig en spontaan want hij gaf zich spontaan op om de stelling mee op te stellen in augustus, top he!

Ach een vogelshow is zoveel beter dan plaatjes kijken op het internet, want daar heeft iedereen kampioenen. Op een show telt elk veertje, elke slag- en staartpen, dikwijls maak dat net nu het verschil tussen winnen en verliezen. Ook de weken voor een show zijn zo mooi, het show klaar maken, het leert je zoveel meer van je vogels, je gaat ze als het ware echt meer waarderen en koesteren.
Natuurlijk hadden we liever meer deelnemers en meer vogels, maar het is wat het is, en we gaan alvast niet bij de pakken blijven zitten en zoeken naar die extra’s tegen onze show in augustus. En als winnaar, want zo voel ik me bij elke georganiseerde activiteit van VGC, sluit ik dan ook af zoals op een Oscaruitreiking. Graag wil ik iedereen bedanken, onze keurmeesters, onze bezoekers, onze VGC dames, maar vooral u onze deelnemers, dikke merci voor uw inzet en uw steun uw aan VGC!

Tot in augustus, en geniet van een zalige vakantie.
Eric Thielemans


Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online