Nieuwsbrief augustus 2021

Activiteiten en corona

Where do i begin to tell a story … , mooie song van Andy Williams, een heel ander verhaal is het coronaverhaal geworden en helaas een zeer triest verhaal. 

Wereldwijd nu al meer dan 4 miljoen doden, België 25.000 doden, duizenden mensen op revalidatie en vooral een enorme druk op de schouders van de mensen in de zorg. Ook de mensen op gelijk welke werkvloer die moeten werken in moeilijke omstandigheden ook dat is al anderhalf jaar gaande en hopelijk misschien ooit terug voorbij. Wat heb ik een respect voor die mensen in de zorg, zij werken hard en zeuren niet en ik krijg telkens de tranen in de ogen als ik dan domme mensen zich zie misdragen als kleine kinderen waardoor alles opnieuw herbegint. Hoe moeilijk kan het zijn om te begrijpen wat een mensenleven waard is? Een mensenleven heeft zoveel vertakkingen naar familie, vrienden en kennissen toe en het zal dan ook altijd bij hen diepe sporen nalaten wanneer het virus dit leven wegneemt. Ik heb hier geen woorden voor maar ik weet dat voor mij alles moet wijken om een dergelijk verlies te voorkomen, dus helaas ook VGC activiteiten.

Ik weet dat ik misschien trouwe VGC-ers teleurstel op deze manier waarvoor mijn oprechte excuses, maar ik heb mijn verantwoordelijkheid en ik neem ze dan ook. Het tweede jaar op rij geen activiteiten, dat komt ook bij ons hard aan. In het verleden zijn we altijd met plezier dag en nacht in de weer geweest om activiteiten van VGC te organiseren, al kregen we er soms ook niet de respons op die we hadden verwacht en dan is dat ook wel balen maar het is zo, soms win je en soms ook niet.

Mijn persoonlijk verhaal is er één van “neem je verantwoordelijkheid op”. Als risicopatiënt met een paar slecht werkende longen leef ik in een kleine bubbel met mijn lieve vriendin Daisy. Verder dan uitwerken gaan we niet, Daisy op haar twee schooltjes en ikzelf in de na verkoop dus ook niet comfortabel en al zeker niet veilig. Terwijl mijn familie maar op enkele kilometers afstand woont zie ik hen enkel in openlucht of achter glas, mijn ouders zijn tachtigers. Dat ik me niet geroepen voel om VGC activiteiten te organiseren is misschien nu wel duidelijk en ik hoop op jullie begrip.

Nu we weer reizen zien we ook dat het virus opnieuw toeneemt en land na land heeft afte rekenen met een nieuwe opstoot en overal versoepelen de maatregelen niet meer. Als we nu een activiteit moeten organiseren komt er zoveel bij kijken dat het niet meer leuk is. Lezen kan ik het ondertussen wel dat VGC iets moet ondernemen, erop aangesproken echter ben ik nog helemaal niet maar waar stemmingmakerij naartoe leidt weten we allemaal.

Indien er een aantal mensen zich geroepen voelen om het roer over te nemen heb ik daar ook begrip voor en hoop ik dat ze zich dan snel aanmelden. Tot zover mijn toelichting van het uitblijven van de VGC-activiteiten die we hopen volop terug te kunnen opstarten vanaf januari 2022.

Thielemans Eric

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief + data 2022


Beste wensen!

Onze allerbeste wensen voor 2021!
Probeer in deze rare tijd positief te blijven, en er toch van te genieten van deze gezellige tijd🎄🍾🎁


 

ANNULATIE IOR 23/08/2020

Net zoals jullie waarschijnlijk had ik me 2020 geheel anders voorgesteld, een jaar vol van pracht, praal en emoties in mijn hobby en de  activiteiten bij VGC hadden daar een hoogtepunt in moeten zijn. Helaas zoals het er nu al uitziet wordt het een jaar in mineur door toedoen van het coronavirus en de maatregelen die we moeten nemen.

Gelukkig zijn wij allemaal ervaren genoeg en weten we maar al tegoed hoe moeilijk het is om onze vogels bacterie en virusvrij te houden, en ja dat is quasi onmogelijk hoe hygiënisch we het ook proberen te managen. Neem nu bijvoorbeeld het polyomavirus, met zijn mildste vorm, de kruipersziekte, iedereen heeft het vroeg of laat weleens te pakken en dan kunnen we enkel maar weer alles ontsmetten, de hygiënische routine nog aanscherpen om de besmettingsdruk te doen afnemen. Goed verluchten is een must want het virus is lucht gedragen en als we dan de vogels terug in topconditie krijgen dan zijn we er gelukkig weer klaar mee.

Voor het coronavirus daarentegen ben ik doodsbenauwd ook al zie ik heel veel gelijkheid in de getroffen maatregelen om de verspreiding in te dijken. 

Bij VGC voelen we ons verantwoordelijk voor onze leden en daar de meeste van ons wel tot de risicogroep behoren hebben we besloten om eveneens de Internationale Open Show in augustus niet te laten doorgaan. 

Met pijn in het hart nemen we de ene na de andere moeilijke beslissing om een activiteit van VGC  te annuleren in de hoop dat u daar begrip voor kan opbrengen. In deze snelle tijd is “isolatie” misschien wel welgekomen en kan men nog eens de tijd nemen om dingen te overdenken of er even bij stil te staan, en misschien komen we er wel sterker uit.

Zorg goed voor jezelf, je familie, en je vogels en hopelijk zien we elkaar spoedig  weer, op een veilige manier, en dan bedoel ik met een brede glimlach op ons gezicht.

Met sportieve groeten,

Namens het VGC-bestuur

Thielemans Eric

 Nieuwsbrief: Annulatie - Doek winnaar IOR 2019 - Bestellen ringen 2021 via BGC


 

Canceled events

Nu er vanaf vrijdag 09/10/2020 opnieuw strengere coronamaatregelen werden doorgevoerd kunnen we wel zeggen dat het virus ons doen en laten meer dan bepaald.

Jammer genoeg zijn de meningen hieromtrent te verdeeld om het virus een snelle halt toe te roepen en vrees ik dat we het gewoon verder moeten uitzitten tot er een vaccin voor handen is. Voor mijzelf is de keuze allang gemaakt en ik beperk mij tot uitwerken gaan en voor de rest blijf ik in mijn kot.

De beide activiteiten van VGC zijn eveneens geannuleerd dus GEEN oktobervergadering en GEEN gezellig samenzijn dit jaar.

We gaan in een volgende nieuwsbrief, een dezer weken, o.a. aan de hand van een enquête trachten te peilen hoe jullie 2021 zien op gebied van vogelevenementen zodat we eventueel daarop kunnen inspelen.

Hou het tot zolang veilig en gezond.

Voor het bestuur VGC,

Eric Thielemans

MINI-BABYSHOW 2020

Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online