BABYSHOW 2022 - winnaars

Beste sportvrienden,

Zondag 12/06 hadden we onze babyshow, jonge vogels van het kweekjaar 2022, op onze gekende locatie te Oelegem. Een echte show, geen virtuele show, maar nog een echte vogelshow waar alles nog tastbaar is, waar de vrienden elkaar nog hartelijk begroeten, waar er geen harde woorden vallen, waar gezelligheid troef is en waar vooral de vogels op de eerste rij staan.

Ja, net zoals je er de vogels nog ter plaatse kan inschrijven, zo worden ook de helpers ter plaatse gevraagd om tijdens de keuring een handje uit de mouwen te steken. En al snel zie je dan meervoudige showwinnaar Johny Van Bever de vogels ter keuring aandragen daar waar Wim Velgersdijk de administratie achter de keurmeesters op zich neemt terwijl ikzelf alle gekeurde vogels van de keurstelling verwijder en op de juiste plaats wegzet zoals bij onze vriend Patrik De Keyser die ze labelt en van drinken voorziet. De showadministratie is zoals op al onze shows al jaren in de handen van Roger Vandeweyer en daar heb je geen omkijken naar, die levert zijn werk altijd perfect af.
Maar onbetaalbaar zijn onze dames Daisy en haar mama, die hebben wel overal een hand in en zijn als het ware de cement die alles stevig bindt en leveren telkens een zaal af waar men zich echt thuis voelt.

Maar laten we de hoofdspelers niet vergeten, want dat zijn onze mooiste onder de vogels, onze mooie grasparkieten. Het is hun moment! Het moment, dat is het juiste woord, want ze presenteren zich naargelang hun emotie, en die kan gaan van schichtig naar angstig, van onbevangen naar alert, en van rust tot het showen zoals het zou moeten, ja hoor ze hebben alles in huis, en dat zie je nu juist allemaal op een show.

Ja hoor elke vogel heeft zijn tijd en moment nodig om zich volledig te kunnen gooien voor onze keurmeesters van dienst, de heren Wim Hattink en René Heylen.
Gelukkig zijn Wim en René zelf doorgewinterde kwekers en hebben zij de aanleg om te kunnen inschatten hoe een vogel zich later zal ontwikkelen en dat helpt soms ook weer als er betwisting mogelijk is.
Aangezien er niet veel vogels zijn doen ze tezamen alle aangeboden vogels en zo krijg je ook een keuring die consequent is over de hele lijn wat heel mooi is en eigenlijk altijd zo zou moeten zijn. Zowel René als Wim waren zeer tevreden over de hoogstaande kwaliteit van de vogels, zodus bravo voor onze deelnemers!

Oké het zijn natuurlijk de beste acht vogels die het podium bereiken die vooral in de spotlight staan, maar ik zag ook goede vogels bij alle deelnemers.
Wim doet het bijzonder goed als eerstejaars champion tegen de grote kanonnen als Johny en Mario en hij zal niet bij de pakken blijven zitten en beslist de volgende stap zetten, zo kennen we Wim.
Terwijl Roger mij vertelde dat zijn selectie beperkt was, had hij toch nog wel enkele mooie exemplaren bij zoals een zeer mooie volle grijsgroene pop, die volgens mij toch eerder een grijze Australische geelmasker was, maar een pracht exemplaar.
Ja Johny en Mario brengen vogels van het hoogste niveau, nooit gedacht dat ze zo groot konden worden, deze vogels kunnen overal shows winnen, en zoals ik al zei het zijn momentopnames en de inschatting van de keurmeesters, het zijn zij die de winnaars bepalen, knappe vogels jongens!
Het debuut van Peter De bondt op onze show is niet zomaar aan ons voorbijgegaan, hij had niet alleen één vogel op het podium maar verder nog meerdere stijlvolle mooie grote vogels in de rekken, knap gedaan Peter.
Eén dame deed ons echter de broek af, want Linda Peeters nam drie titels voor haar rekening bij de kwekers, en gaf volgens mij haar visitekaartje af voor de toekomst want haar kennis en gedrevenheid zal haar geen windeieren leggen.
Ook heb ik zeer knappe vogels gezien van onze vriend Aad, mooie violette en bonten, wat te laat begonnen met de kweek voor de babyshows, maar sowieso vogels voor de toekomst.
Voor Patrik was het ook zijn debuut maar ook hij zal het snel oppikken en hij is een fantastische kerel, leergierig en spontaan want hij gaf zich spontaan op om de stelling mee op te stellen in augustus, top he!

Ach een vogelshow is zoveel beter dan plaatjes kijken op het internet, want daar heeft iedereen kampioenen. Op een show telt elk veertje, elke slag- en staartpen, dikwijls maak dat net nu het verschil tussen winnen en verliezen. Ook de weken voor een show zijn zo mooi, het show klaar maken, het leert je zoveel meer van je vogels, je gaat ze als het ware echt meer waarderen en koesteren.
Natuurlijk hadden we liever meer deelnemers en meer vogels, maar het is wat het is, en we gaan alvast niet bij de pakken blijven zitten en zoeken naar die extra’s tegen onze show in augustus. En als winnaar, want zo voel ik me bij elke georganiseerde activiteit van VGC, sluit ik dan ook af zoals op een Oscaruitreiking. Graag wil ik iedereen bedanken, onze keurmeesters, onze bezoekers, onze VGC dames, maar vooral u onze deelnemers, dikke merci voor uw inzet en uw steun uw aan VGC!

Tot in augustus, en geniet van een zalige vakantie.
Eric Thielemans


BABYSHOW 2022

Hij had het zeker zo niet bedoeld, maar wat is het zwaar om jezelf weer elke dag op gang te trekken als het gemis zo groot is. Ja het overlijden van mijn vader hakt er bij mij hard in. Je ziet hem bij alles wat je doet, overal heb je wel een mooie herinnering bij, het gemoed schiet vol en het gevoel van onmacht roept gevoelens op die je nog niet goed kan plaatsen... nee dat maakt je dagelijkse taken er niet gemakkelijker op. En toch, je moet verder, en bij de vele vragen die je hebt, lijkt het telkens wel of hij naast je staat als de “Wikipedia of life”. Je stelt bij alles meer dan ooit de vraag, hoe zou hij dat aanpakken, welke keuzes zou hij maken, is dit wel goed zo... Ja vragen kan je het hem niet meer, maar je respect voor hem doet je er steeds bij stilstaan, en terecht. 
Toen ik als kleine jongen met vogels wou beginnen en mijn vader om zijn toestemming moest vragen sprak hij deze wijze woorden uit: “als ik ze ook maar één keer moet verzorgen vliegen ze eruit”.  Meer dan veertig jaar later heb ik ze nog steeds mijn vogels, onze mooie grasparkieten, en de passie is er niet minder op geworden. Ook nu bij de verzorging van mijn vogels brengen ze mij echt tot rust in deze moeilijke dagen, en dan besef ik maar al tegoed dat ze voor velen onder ons ook dat belangrijk stukje verlichting in hun leven kunnen zijn. Mijn vader zou zeggen "grasparkieten dat is jouw lang leven en ga ervoor", en dat is wat we gaan doen, ons nog eens dubbel zetten om voor jullie de VGC-babyshow te organiseren op 12 juni zodat we allemaal weer eens een fantastische dag onder vrienden mogen beleven. Graag willen we u dan allen uitnodigen om deel te nemen aan onze babyshow.

Met al enkele babyshows achter de rug bij NGC en BGC weten jullie alvast wat voor vlees er in de kuip zit maar een show is een momentopname en dus nieuwe kansen voor iedereen op 12 juni.
Eén babyshowwinnaar hebben we alvast op onze show en dat is René Heylen, van het partnership Heylen-Effertz-Nettekoven, die de prijs voor beste pop van de show behaalde op de jongvogelshow bij NGC. René zal echter fungeren als keurmeester op onze show geflankeerd door Wim Hattink. Beide heren gaan op deze dag uitmaken wie zich tot één van de VGC-babyshowwinnaars mag kronen dus een reden temeer om eens alles uit de kast te halen en je beste vogels op te kooien voor onze show.
Bij VGC spelen we nu nog slechts in twee kwekersklassen, Champions en Kwekers, en verdelen twaalf prijzen onder de winnaars en de show telt mee voor het VGC-clubkampioenschap. 
Hieronder vindt u tevens het inschrijfformulier en vraagprogramma voor onze babyshow.

Met de mini-babyshow op onze contactdag hebben we bij VGC ook al een generale repetitie achter de rug, en weten we ondertussen wat er nodig is om vooraan te eindigen. Hoe deze mini-babyshow en onze contactdag in het algemeen is verlopen kan je allemaal nog eens doorlezen op onze website, met o.a. een zeer mooie sfeervolle verslaggeving van Peter Van Amersfoort, waarvoor onze oprechte dank. Maar zoals eerder gezegd, nieuwe kansen voor iedereen op 12 juni, en meteen een uitgelezen kans om deze twee topkwekers je vogels te laten beoordelen, en ik weet dat René voor heel veel kwekers het voorbeeld is dus mis deze kans niet. Wij zullen jullie winnaars belonen met bloemen en plaketten en eeuwige roem voor uw winnaar via de qr-codes op de plakketten. En is dat nog niet genoeg dan is er ook nog een schilderij dat we laten maken van de uiteindelijke showwinnaar, de vogel wel te verstaan.

Wij zetten alvast de zaal klaar, schenken de koffie op, snijden de cake aan en kijken vooral uit naar jullie deelname!
Stuur deze uitnodiging zoveel mogelijk door naar al je vrienden en collega-kwekers zodat we deze keer iedereen kunnen bereiken. 

Alvast bedankt voor uw aandacht en hopelijk zien wij jullie op onze babyshow in Oelegem.

Eric Thielemans

Inschrijfformulier

Vraagprogramma

Nieuwsbrief Babyshow


Activiteiten 2022 en corona

Eerst en vooral onze allerbeste wensen voor een vooral gezond 2022 en dat jullie allen ook een succesvolle kweek met vele gezonde vogels mogen hebben.

Gezien de coronamaatregelen hebben we jammer genoeg al vele activiteiten moeten annuleren.
Zo ook voor dit kalenderjaar (2022) zullen de eerstkomende activiteiten niet kunnen doorgaan.

We hopen echt dat we eventueel met onze contactdag terug kunnen starten (24/04/2022), maar zoals voorheen, ook dit zal enkel kunnen als we alles veilig voor iedereen kunnen inrichten.

We willen ook reeds iedereen ongelofelijk bedanken voor jullie steun en genegenheid aan VGC tijdens deze toch wel turbulente tijden.

Houd het gezond en hopelijk snel tot ziens!

Vriendelijke groeten,
VGC-bestuurCONTACTDAG 24/04/2022 reflectie & winnaars

Met onze contactdag hebben we het verenigingsjaar weer opgang getrokken na een afwezigheid van meer dan twee jaar. Het weerzien met collega kwekers was warm en hartelijk en de gekende gemoedelijke sfeer was al gauw weer terug van nooit weggeweest mede door het onthaal met koffie en gebak in een zaal die er weer tiptop uitzag, allemaal het werk van onze dames Daisy en Lisette.

Na het inschrijven van de vogels, die zouden deelnemen aan de eerste jonge vogelshow, was het tijd om deze contactdag te openen wat helemaal niet moeilijk was voor mij om al deze blije mensen toe te spreken. De opkomst was misschien minder dan we gewoon waren, maar de kwaliteit onder de deelnemers was bijzonder hoog, dus toch duidelijk een teken dat men er om welke reden dan ook weer bij wou zijn.  Het programma was weer mooi opgesteld door Jac, met een jonge vogelshow, drie gastsprekers en een heerlijke BBQ en de nodige versnaperingen, dit alles kon meevolgen in een mooi professioneel uitziend programmaboekje opgesteld door Daisy. Voor mij was het dus maar af en toe opduiken om de overgang aan elkaar te praten, hou het simpel zou ik zeggen.

Voor de jonge vogelshow hadden we dit jaar nog maar twee spelersklassen voorzien net zoals bij NGC, we spelen met Champions en kwekers. Wat me opviel bij het inschrijven was dat Wim Velgersdijk de laatste twee jaar hard aan zijn vogels had gesleuteld en toen ik hem dat vertelde kreeg ik als antwoord dat hij in deze zware klasse niet uit de toon wou vallen, en geloof mij dat deed hij ook niet. Hijzelf, Mario Schiebahn en Wim Alkemade zetten samen vogels weg die door onze keurmeesters Han en Patrick terecht de titel kregen van beste in hun klasse. Bij de kwekers hadden we enkele nieuwe deelnemers voor VGC, met name Tako van der Hul, Patrick De Keyser en ikzelf, want voor mij was het ook al een eeuwigheid geleden dat ik nog een vogel geshowd had, maar als voorzitter moet je het voorbeeld geven nietwaar. Wim Wolfs had die dag helaas last van een bloedende neus, andere medicatie volgens hem, knock-out was hij zeker niet want hij nam met mijzelf de prijzentafel in bij de kwekers.

De eerste lezing had Lars Voss, voor zijn rekening genomen, een icoon in zijn eigen Denemarken, Internationaal keurmeester maar vooral grasparkietliefhebber. Door corona konden we ook niet reizen en toch is het belangrijk dat we op de hoogte blijven wat er beweegt in onze hobby in de landen om ons heen en daar droeg Lars zijn steentje bij met zijn mooie voordracht.

Voor de lunch hadden we deze maal hulp in geroepen van een professional om onszelf wat druk te besparen en terecht want de zeer verzorgde BBQ werd zeer gesmaakt door onze gasten.

De twee volgende voordrachten, door Patrick en Han, bulkte als het ware uit van de kennis. Patrick nam ons mee in de wereld van de genetica en kreeg als het ware toch iedereen mee in zijn verhaal over de clearbodies al waren de foto’s meestal van bedenkelijke kwaliteit waarvoor mijn excuses. Han daarentegen had het meer over de structuur in onze hobby en hoe we die moeten bewaken naar de toekomst toe. Zoals we ook al konden merken op de jonge vogelshow liggen de uitersten soms ver uit elkaar en toch is er plaats voor iedereen zolang men de balans maar juist heeft. Stokpaardje was hier de keurstandaard die men erop nahoudt bij NGC zodat wanneer men consequent naar deze standaard keurt, men altijd de juiste vogels vooraan krijgt en hier trad Patrick mee naar voor dat zijn keuring bij NGC één van de meest gestructureerde was uit zijn lange loopbaan.

Zoals gebruikelijk moest ik aan het einde van de dag mijn afsluitnummer opvoeren en kon ik terecht onze gastsprekers Lars, Han en Patrick niet genoeg bedanken, en als ik dan in de zaal keek zag ik wie deze dag echt tot een succes hebben gemaakt en dat zijn dan onze deelnemers, waaronder tal van keurmeesters, topkwekers en beginners, maar kortweg allen zeer gemotiveerde enthousiaste liefhebbers. Als goede gastheer biedden we onze deelnemers nog een laatste rondje van de club aan, zetten we ze nog wat broodjes, gepimpte cup-cakes en donuts voor en gaven we hun de inleg voor de BBQ terug en zo kon iedereen met een voldaan gevoel de baan op!

Tegen vijf uur wuifden we de laatste uit en de contactdag 2022 zat er dan weer op, en als we tegen 20u de deur van de zaal achter ons toetrokken en met een volgestouwde bestelwagen de baan op gingen vonden we met zijn drieën toch nog de energie om alle fijne momenten terug op te halen en in geen tijd stonden we terug thuis, moe maar voldaan. 

Nogmaals bedankt voor jullie deelname en hopelijk tot gauw op één van onze activiteiten.laughing

Beste wensen!

Onze allerbeste wensen voor een gezond 2022!  🎄🍾🎁


 

Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online