Aankomend event - BABYSHOW 11/06/2023

De volgende activiteit van de Vlaamse grasparkieten club staat alweer in de steigers en anders dan normaal is deze op een éénmalige andere locatie. Door een dubbele boeking van onze zaal in Oelegem, en daar in de parochiezaal geen andere beschikbare datum meer voor handen was, zijn we moeten uitwijken naar een andere locatie als noodoplossing voor onze babyshow. We hebben alsnog een andere zaal gevonden die dan ook nog aan ons budget voldeed. Het schooltje waar Daisy op het secretariaat werkt, stak ons een helpende hand uit en we mogen daar een mooi zaaltje gebruiken voor onze babyshow. 
Adres: Spaansemolenstraat 47 - 2040 Zandvliet (zie plannetje hieronder)

De nieuwe locatie is zeer goed bereikbaar want deze ligt pal naast de snelweg richting Bergen op Zoom. Dus als je van bij jou thuis een snelweg op kan is het enkel maar “gas geven” naar de ring rond Antwerpen en dan nog een kwartiertje richting Bergen op Zoom en je bent er. Onze trouwe vrienden uit Nederland die hebben deze maal het voordeel en kunnen een half uurtje later vertrekken. 

Een nieuwe locatie dat wel maar voor het overige gaan we ervoor zorgen dat je als trouwe deelnemer weer zal worden ontvangen als voorheen en beloven we dat we u een uw vogels gaan koesteren met het meeste respect. Natuurlijk hopen we ook weer op nieuwe deelnemers en omdat we op onze contactdag al weer een vijftal nieuwe leden mochten noteren denk ik dat die kans wel bestaat, alvast allen meer dan welkom.

Wat de show betreft, de vogels die deelnamen aan onze contactdag zijn algauw weer een zevental weken ouder en hebben beslist weer wat veranderingen ondergaan die de moeite waard zijn om met je collega kwekers te bestuderen en de laatste nestjongen kunnen misschien dan wel weer  hoge ogen gooien op deze babyshow. Eerder beloofde ik jullie het beste van het beste, en met Patrick Van Zwol en Walter Van Houdt plaatsen we beslist dan ook de beste keurmeesters van België voor jullie kooien. Deze beide heren hebben een neus voor kwaliteit, keuren consequent over de hele lijn, en kunnen jonge vogels perfect naar hun waarde inschatten, dus alles is aanwezig voor een topkeuring. De prijzen voor de winnaars zijn dan ook weer uniek en exclusief en beslist de moeite waard om je pareltjes te laten aantreden. Net voor corona hadden we nog Johny Van Bever als winnaar en vorig jaar de eerste show na corona ging Mario Schiebahn met deze eer lopen. Ben jij de volgende grote naam die we mogen wegschrijven op deze mooie lange lijst van winnaars?

Deze show is ook meteen de derde die meetelt voor het VGC-clubkampioenschap en in het klassement zien we dat het een echte strijd aan het worden is in een toch zeer mooi deelnemersveld.

Ook op de nieuwe locatie gaan we voor de juiste omkadering zorgen en we weten ondertussen dat de deelnemers aan onze activiteiten het altijd gezellig maken dus alles is aanwezig om er weer een mooie dag van te maken.

We hebben een zaal, topkeurmeesters, mooie prijzen, en jullie hebben de mooiste vogels dus laten we samen komen op onze babyshow 11 juni 2023!

Inschrijven: 08u00 - 10u00

Show open: 14u00 - 17u00

Tot dan,

Eric

Routebeschrijving locatie

Inschrijfformulier

Vraagprogramma


Clubkampioenschap 2023 - ronde 2

De tweede ronde van het VGC-clubkampioenschap ging door op onze contactdag en de talrijke opkomst bracht ons ook veel deelnemers voor de babyshow. Met 21 deelnemers en 151 vogels van een bijzondere hoge kwaliteit werd het een ware strijd voor de acht hoofdprijzen die we ondertussen al kennen. De speelreeksen waren soms wel reeksen met tot 30 vogels en de eerste vijftien plaatsen waren dan ook dik verdiende punten voor het eindklassement.

Bij de kwekers waren er veel nieuwe deelnemers die de strijd een stuk spannender maakte maar toch waren er twee die er nog net bovenuit staken in het bijzonder Freddy Meert en de overduidelijke winnaar van de eerste speelronde Dieter Vos. Beide heren scoorde ruim de helft punten meer dan hun eerste achtervolgers, die het ook niet slecht deden maar misschien hadden ze beter enkele vogels meer meegebracht om hun kansen op een goed klassement te vergroten. Toch proficiat aan alle deelnemers. Dieter Vos blijft dan ook afgetekend leider bij de kwekers.

Bij de Champions, op twee spelers na, waren alle andere deelnemers toe aan hun eerste speelronde. Wim Velgersdijk was een te verwachte uitdager en die rol vervulde hij dan ook met verve want hij eindigde in het klassement op een sterke tweede plaats net voor onze winnaar van de eerste speelronde Frans Verbeeck. Frans blijft zo dan ook de leider in het klassement maar moest op deze speeldag het partnership Dijkgraaf-Kandiah laten voorgaan. De heren hadden niet alleen twee hoofdprijzen maar ook hun andere vogels scoorden enorm hoog en zo werden ze ook de winnaars in het dag-klassement, mooi gedaan jongens. De overige champions gaven elkaar niet veel toe, al was Ed Waijop misschien nog net iets sterker die dag, maar toch mooi die strijd en het mag gezegd worden als je klassement bekijkt, allemaal champion waardig. 

Heb je ambitie om VGC clubkampioen te worden? Wel er zijn nog twee speelrondes te gaan, de babyshow op 11 juni, en de IOR op 13 augustus, alle kansen liggen dus nog open. Alvast één tip van mij, doe mee, en je beste 10 vogels tellen mee, dus breng er min. tien en iedereen is blij!

Klassement

Punten

Catalogus Contactdag


Homepage Activiteiten

Contactdag 2023 - reflectie

De contactdag van VGC was weer een feit, en nu enkele weken later ben ik nog aan het nagenieten van deze prachtige dag die weer plaats vond in de meest gemoedelijke sfeer die men zich kan bedenken. Bij de voorinschrijving voor de BBQ wist ik al dat het een succes kon worden want wat een mooie deelnemerslijst ontwikkelde zich dag na dag, de grootste namen in onze hobby werden aangevuld met de meest leergierige enthousiaste grasparkietliefhebbers en verder enkele opmerkelijke gasten uit het buitenland zoals Salva Riambau en Steve Mcgrath, en dat geeft een trotse bestuurder vleugels, ook al was ik nog aan de linkerzijde “vleugellam” zoals één zeer grappige en getalenteerde reporter al eens neerschreef! 

Zaterdag met mijn trouwe gulle medewerkers, Daisy en haar mama Lisette, de zaal even mooi opstellen is ondertussen een routine geworden, maar het moet gezegd worden zonder “de Patrik” was het deze keer misschien niet gelukt. Patrik heeft zowat eigenhandig alle tafels, schragen, planken en ander zwaar materiaal voor deze vleugellamme man aangedragen en opgesteld, wat een inzet! Als op zondagmorgen in de vroegte de merels het mooiste lied te berde brengen rijden we in een overvolle auto richting Oelegem en zijn we klaar voor het ontvangst van de deelnemers voor wat een mooie dag zal worden. Het ontvangst bij VGC is er één met koffie en gebak voor iedereen en al gauw zie je dat de deelnemers er echt naar hebben uitgekeken om hun collega kwekers terug te zien en de onderlinge verwelkomingen zijn luidruchtig, soms zeer grappig maar vooral hartelijk en dat is net waar we het voor doen, mensen verbinden!

Als iedereen dan aanwezig is, bijna een zestigtal personen, dan mag ik iedereen van harte welkom heten en overloop ik hoe deze dag verder zal verlopen en bij de aanvang van de eerste voordracht, van onze dierenarts en voordrachtgever Roeland Van Wijnsberghe, gaat het heel even mis. Hoe compatibel onze liefhebbers onderling dan weer zijn, wel onze samengebrachte apparaten zijn dat dan weer niet, en het neemt met veel technisch gesukkel een kwartiertje van onze tijd in. Roeland laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en geeft de aanwezigen op zijn eigen duidelijke manier een overzicht van alle mogelijke problemen bij onze grasparkieten. Symptomen, verloop, genezing en preventie, alles komt aan bod en hij kan met de minste moeite de zaal een paar uurtjes boeien met deze materie. Achteraf vertelde Roeland mij dat hij dan ook zeer tevreden was dat hij dit mocht doen voor zo’n zeer geïnteresseerd publiek met de hoop dat dit het welzijn van onze grasparkieten nog meer kan optimaliseren.