Aankomende events

BABYSHOW

02/06/2024

IOR  11/08/2024

VOGELVERKOOP 06/10/2024


Mini-Babyshow 2024 - winnaars

De mini-babyshow was meteen de eerste ronde van ons clubkampioenschap en bij de champions zien we al direct 3 liefhebbers die de leiding nemen.

Wim Alkemade moest vorig jaar terecht even passen omdat de verzorging van zijn vrouw uiteraard de voorrang had. Ondertussen is zijn vrouwtje terug ter been en is Wim weer van de partij. En hoe, wat een prachtige vogels had hij bij waaronder enkele zeer mooie recessief bonte vogels, Wim had bij de winnaars de titel beste pop -3 maand en zijn prachtig resultaat was goed voor de derde plaats in het kampioenschap. Freddy Meert is terug champion bij NGC, en terecht, want wat een kwaliteit zette hij weer op de plank, 2x een eerste plaats, 2x een tweede plaats en 2x een derde plaats met acht vogels! Mooie gedaan Freddy en meteen goed voor de tweede plaats in het kampioenschap. Het is geel, komt uit Nederland en domineert als team bijna elke wedstrijd. Het is niet Jumbo Visma, nee bij VGC is het team Velgersdijk, ook veelal geel gekleurd en eveneens zeer sterk over de ganse lijn ook al staat er misschien hier en daar bij eentje al eens een teentje te ver vooruit het is duidelijk een sterk team in opbouw. Knap gedaan Wim en team Velgersdijk gaat meteen op kop in het klassement.


Bij de kwekers was de opkomst ook mooi, en we kregen er meteen ook enkele nieuwe spelers bij. De altijd goedlachse Cees De Wit was met zijn vrienden afgezakt naar Oelegem en met een achttal vogels waaronder een mooie violette man en een grijze cinnamon pop, wist hij meteen twee van de vier hoofdprijzen in de wacht te slepen wat resulteerde in een derde plaats in het kampioenschap. Eerste aantrede bij VGC en direct bingo, Johan Donkers. Ik had al eerder wat van zijn jonge vogels gespot op facebook en dacht bij mezelf “die is goed bezig”. En of hij goed bezig is mochten we aanhoren in de vele pluspunten die onze keurmeesters wisten aan te halen bij de bespreking tijdens de keuring, knap gedaan Johan. Als voormalig showwinnaar van de IOR, en voormalig Clubkampioen, is Koen Doudelet al lang geen onbekende meer bij VGC. Met een hoofdwinnaar, beste pop +3 maand en tal van ereplaatsen is Koen dan ook terecht de leider in het kampioenschap.


    

ONTBIJTVERGADERING 10/03/2024

Traditiegetrouw is er elk jaar een heerlijk ontbijt bij de Vlaamse Grasparkieten Club, en ook dit jaar is het niet anders. Geen scrambled eggs of zacht eitje maar heerlijk beleg, brood, broodjes en ontbijtkoeken, die je kan nuttigen bij een dampende kop koffie of thee, uiteraard in het beste gezelschap van je vrienden.

Na dit ontbijt geven we het woord aan onze gast COR BOOSTER die ons mee neemt in zijn nieuwe, boeiende lezing “De weg naar de top” Als je Geld inruilt voor Geduld is de top haalbaar voor iedereen.

Kleine bijdrage van 5 euro per persoon.
- cash betalen op de ontbijtvergadering
of
- tegen ten laatste 6 maart a.s. storten op rekeningnummer 
IBAN: BE28 7380 2149 5020
BIC:   KREDBEBB
met vermelding naam + aantal personene

Iedereen welkom, leden en niet leden!

Locatie: Parochiezaal – Venusstraat 10 – 2520 Oelegem (België)
Start ontbijt: 09u30

Vergeet zeker niet in te schrijven a.u.b. ten laatste 6 maart a.s., organisatorisch en om verspilling te vermijden:
- via deze link https://forms.gle/9UWf39vwy8SkBndcA
of
- via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen u allen te ontmoeten! 🤩

VGCbestuur

Inschrijfformulier: https://forms.gle/9UWf39vwy8SkBndcA

Klik op onderstaande afbeelding voor de uitnodiging in pdf-formaat.Nieuwsbrief 2024-5

Klik op de afbeelding voor onze nieuwsbrief.

Hierin o.a. reflectie contactdag & winnaars, komende babyshow, clubkampioenschap & masterclass, VGC quizt..., terpica,...

Alvast veel leesplezier en vooral graag tot ziens op onze activiteiten 😉

Mvg,
VGC-bestuur

MINI-BABYSHOW 2024 - nieuwsbrief 2024/02

Het liefst werken we bij VGC met grasparkieten en dit zeer zeker op vraag van onze leden en daarom proberen we dit zoveel als mogelijk te integreren in onze activiteiten. De mini-babyshows, jongvogelshow noemt men het nu, zijn daar beslist een goed voorbeeld van. Op deze shows worden de ingezonden jonge vogels gewikt en gewogen door een ervaren keurmeester en samen met ons bespreekt hij dan ook elke vogel zodat we meer duiding krijgen waarom en hoe de vogels aan elkaar worden afgewogen.

Op 9 februari bieden we u alweer een dergelijke gelegenheid aan zodat je je veelbelovende jonge vogels eens kan tonen aan een nog misschien kritischer oog: Jac Cuijten kan als geen ander deze klus klaren. Deelnemen is beslist winnen, want zoals we zeggen “van je eigen kinderen geen kwaad”.

Dat we Jac hebben gekozen voor deze show is nog een reden te meer om af te zakken met je juweeltjes, want ik ken niemand met zoveel ervaring, kennis en visie als we het over grasparkieten hebben en hij staat altijd open voor een eerlijke kijk op vogels, dus vragen staat vrij!

We spelen op deze avond voor het clubkampioenschap van VGC, de eerste ronde! Je mag een onbeperkt aantal jonge vogels, ring 2024, inschrijven in vier speelreeksen naargelang je status. Bij VGC ben je Champion als je bij NGC of BGC in 2024 de Championstatus hebt, alle andere gekende kwekersklassen spelen bij VGC onder de status Kweker.

Deelname is gratis en de speelreeksen zijn de volgende:

-3maand mannen,

-3maand poppen,

+3maand mannen (in/na de rui),

+3maand poppen (in/na de rui).

De eerste 15 geplaatste vogels krijgen punten toegekend volgens het CLK reglement.

Door de ongelofelijke interactie met de leden en het overvolle programma op de jaarvergadering op 12 januari ll, is er één onderwerp niet aan bod gekomen en dat was het VGC clubkampioenschap. Het CLK-reglement is na jaren uiteindelijk aangepast omdat het niet meer strookte met het aantal deelnemers en het aantal vogels van weleer. De basis is gebleven enkel de puntentelling is een beetje aangepast en slechts je beste drie speelrondes tellen nu mee voor het eindklassement. Alles kan je nalezen op onze website onder CLK.

We hopen u hier allen te zien, maar vooral veel van jullie PRACHTIGE vogels en we trachten te starten om 20u30 met de keuring (deuren open 19u00), zodus, vol gas naar VGC en breng gerust wat vrienden mee, iedereen is van harte welkom!

Locatie: Parochiezaal - Venusstraat 10 - 2520 Oelegem (Ranst) - België

 

  Klik hier voor de volledige nieuwsbrief 2024/02

Klik hier voor het vernieuwde reglement clubkampioenschap 2024

  Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online