Canceled events

Nu er vanaf vrijdag 09/10/2020 opnieuw strengere coronamaatregelen werden doorgevoerd kunnen we wel zeggen dat het virus ons doen en laten meer dan bepaald.

Jammer genoeg zijn de meningen hieromtrent te verdeeld om het virus een snelle halt toe te roepen en vrees ik dat we het gewoon verder moeten uitzitten tot er een vaccin voor handen is. Voor mijzelf is de keuze allang gemaakt en ik beperk mij tot uitwerken gaan en voor de rest blijf ik in mijn kot.

De beide activiteiten van VGC zijn eveneens geannuleerd dus GEEN oktobervergadering en GEEN gezellig samenzijn dit jaar.

We gaan in een volgende nieuwsbrief, een dezer weken, o.a. aan de hand van een enquête trachten te peilen hoe jullie 2021 zien op gebied van vogelevenementen zodat we eventueel daarop kunnen inspelen.

Hou het tot zolang veilig en gezond.

Voor het bestuur VGC,

Eric Thielemans

ANNULATIE IOR 23/08/2020

Net zoals jullie waarschijnlijk had ik me 2020 geheel anders voorgesteld, een jaar vol van pracht, praal en emoties in mijn hobby en de  activiteiten bij VGC hadden daar een hoogtepunt in moeten zijn. Helaas zoals het er nu al uitziet wordt het een jaar in mineur door toedoen van het coronavirus en de maatregelen die we moeten nemen.

Gelukkig zijn wij allemaal ervaren genoeg en weten we maar al tegoed hoe moeilijk het is om onze vogels bacterie en virusvrij te houden, en ja dat is quasi onmogelijk hoe hygiënisch we het ook proberen te managen. Neem nu bijvoorbeeld het polyomavirus, met zijn mildste vorm, de kruipersziekte, iedereen heeft het vroeg of laat weleens te pakken en dan kunnen we enkel maar weer alles ontsmetten, de hygiënische routine nog aanscherpen om de besmettingsdruk te doen afnemen. Goed verluchten is een must want het virus is lucht gedragen en als we dan de vogels terug in topconditie krijgen dan zijn we er gelukkig weer klaar mee.

Voor het coronavirus daarentegen ben ik doodsbenauwd ook al zie ik heel veel gelijkheid in de getroffen maatregelen om de verspreiding in te dijken. 

Bij VGC voelen we ons verantwoordelijk voor onze leden en daar de meeste van ons wel tot de risicogroep behoren hebben we besloten om eveneens de Internationale Open Show in augustus niet te laten doorgaan. 

Met pijn in het hart nemen we de ene na de andere moeilijke beslissing om een activiteit van VGC  te annuleren in de hoop dat u daar begrip voor kan opbrengen. In deze snelle tijd is “isolatie” misschien wel welgekomen en kan men nog eens de tijd nemen om dingen te overdenken of er even bij stil te staan, en misschien komen we er wel sterker uit.

Zorg goed voor jezelf, je familie, en je vogels en hopelijk zien we elkaar spoedig  weer, op een veilige manier, en dan bedoel ik met een brede glimlach op ons gezicht.

Met sportieve groeten,

Namens het VGC-bestuur

Thielemans Eric

 Nieuwsbrief: Annulatie - Doek winnaar IOR 2019 - Bestellen ringen 2021 via BGC


 

ANNULATIE ONTBIJTVERGADERING

Wegens het te grote coronavirus-risico wordt de ontbijtvergadering van 22/03 geannuleerd.

We vinden het zeer jammer om deze steeds weer zeer interessante en gezellige voormiddag af te gelasten maar in het belang van onze leden en hun familie mogen we dit risico niet nemen. 

Hopelijk kunnen de maatregelen snel versoepeld worden en zien we jullie op onze contactdag van 26 april a.s.

Het VGC-bestuur

 

Beste sportvriend,

Met de mini-babyshow reeds achter de rug nodigen wij u hierbij uit voor onze ontbijtvergadering op zondag 22 maart 2020,  vanaf 9u30.

Locatie: parochiezaal, Venusstraat 10, 2520 Oelegem (Ranst), België.

Koffie of thee, lekkere verse broodjes en beleg en koeken volgens traditie voor u en uw partner “op kosten van de VGC”, dus meteen weer een prima gelegenheid om af te zakken naar Oelegem.

Voor het tweede luik van de ontbijtvergadering hebben we een presentatie door ROB ALOFS (i.p.v. Patrick Van Zwol zoals gemeld op de jaarvergadering) over de CLEARBODIES, de promotiekleurslag dit jaar.

Rob is een graag geziene gast bij VGC en heeft veel ervaring met het kweken van zowel de texas clearbodies als de easly clearbodies. Dus ik zou zeggen kom af met je vrienden of partners en geniet van een zalig ontbijt en prachtige voordracht door Rob.

Vergeet niet je vooraf aan te melden, ten laatste 18 maart a.u.b., zodat we een juistere inschatting kunnen maken voor het ontbijt
- via link onderaan
- of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (gelieve uw naam en aantal personen door te geven)

Tot hier onze uitnodiging, iedereen van harte welkom en graag tot ziens op onze ontbijtvergadering.

Het VGC-bestuur

BRIEF UITNODIGING           INSCHRIJVING ONTBIJT


 

ANNULATIE CONTACTDAG en BABYSHOW

Beste sportvriend,

Voor ieders welzijn tijdens deze coronacrisis wordt de contactdag van 26 april a.s. geannuleerd.

Ook onze komende babyshow van 7 juni komt in het gedrang.  Het contactverbod in Nederland loopt voorlopig tot 1 juni, dus veel te kort om onze babyshow nog georganiseerd te krijgen...

We vinden het zeer jammer ook deze fijne topdagen af te gelasten maar de gezondheid van jullie en jullie familie is veel belangrijker.

Houd het gezond en veilig en hopelijk zien we mekaar weer op onze Rayonshow in augustus!

Het VGC-bestuur

 Nieuwsbrief


 

MINI-BABYSHOW 2020

Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online