Clubkampioenschap 2023 - ronde 2

De tweede ronde van het VGC-clubkampioenschap ging door op onze contactdag en de talrijke opkomst bracht ons ook veel deelnemers voor de babyshow. Met 21 deelnemers en 151 vogels van een bijzondere hoge kwaliteit werd het een ware strijd voor de acht hoofdprijzen die we ondertussen al kennen. De speelreeksen waren soms wel reeksen met tot 30 vogels en de eerste vijftien plaatsen waren dan ook dik verdiende punten voor het eindklassement.

Bij de kwekers waren er veel nieuwe deelnemers die de strijd een stuk spannender maakte maar toch waren er twee die er nog net bovenuit staken in het bijzonder Freddy Meert en de overduidelijke winnaar van de eerste speelronde Dieter Vos. Beide heren scoorde ruim de helft punten meer dan hun eerste achtervolgers, die het ook niet slecht deden maar misschien hadden ze beter enkele vogels meer meegebracht om hun kansen op een goed klassement te vergroten. Toch proficiat aan alle deelnemers. Dieter Vos blijft dan ook afgetekend leider bij de kwekers.

Bij de Champions, op twee spelers na, waren alle andere deelnemers toe aan hun eerste speelronde. Wim Velgersdijk was een te verwachte uitdager en die rol vervulde hij dan ook met verve want hij eindigde in het klassement op een sterke tweede plaats net voor onze winnaar van de eerste speelronde Frans Verbeeck. Frans blijft zo dan ook de leider in het klassement maar moest op deze speeldag het partnership Dijkgraaf-Kandiah laten voorgaan. De heren hadden niet alleen twee hoofdprijzen maar ook hun andere vogels scoorden enorm hoog en zo werden ze ook de winnaars in het dag-klassement, mooi gedaan jongens. De overige champions gaven elkaar niet veel toe, al was Ed Waijop misschien nog net iets sterker die dag, maar toch mooi die strijd en het mag gezegd worden als je klassement bekijkt, allemaal champion waardig. 

Heb je ambitie om VGC clubkampioen te worden? Wel er zijn nog twee speelrondes te gaan, de babyshow op 11 juni, en de IOR op 13 augustus, alle kansen liggen dus nog open. Alvast één tip van mij, doe mee, en je beste 10 vogels tellen mee, dus breng er min. tien en iedereen is blij!

Klassement

Punten

Catalogus Contactdag


Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online