MINI-BABYSHOW 2024 - nieuwsbrief 2024/02

Het liefst werken we bij VGC met grasparkieten en dit zeer zeker op vraag van onze leden en daarom proberen we dit zoveel als mogelijk te integreren in onze activiteiten. De mini-babyshows, jongvogelshow noemt men het nu, zijn daar beslist een goed voorbeeld van. Op deze shows worden de ingezonden jonge vogels gewikt en gewogen door een ervaren keurmeester en samen met ons bespreekt hij dan ook elke vogel zodat we meer duiding krijgen waarom en hoe de vogels aan elkaar worden afgewogen.

Op 9 februari bieden we u alweer een dergelijke gelegenheid aan zodat je je veelbelovende jonge vogels eens kan tonen aan een nog misschien kritischer oog: Jac Cuijten kan als geen ander deze klus klaren. Deelnemen is beslist winnen, want zoals we zeggen “van je eigen kinderen geen kwaad”.

Dat we Jac hebben gekozen voor deze show is nog een reden te meer om af te zakken met je juweeltjes, want ik ken niemand met zoveel ervaring, kennis en visie als we het over grasparkieten hebben en hij staat altijd open voor een eerlijke kijk op vogels, dus vragen staat vrij!

We spelen op deze avond voor het clubkampioenschap van VGC, de eerste ronde! Je mag een onbeperkt aantal jonge vogels, ring 2024, inschrijven in vier speelreeksen naargelang je status. Bij VGC ben je Champion als je bij NGC of BGC in 2024 de Championstatus hebt, alle andere gekende kwekersklassen spelen bij VGC onder de status Kweker.

Deelname is gratis en de speelreeksen zijn de volgende:

-3maand mannen,

-3maand poppen,

+3maand mannen (in/na de rui),

+3maand poppen (in/na de rui).

De eerste 15 geplaatste vogels krijgen punten toegekend volgens het CLK reglement.

Door de ongelofelijke interactie met de leden en het overvolle programma op de jaarvergadering op 12 januari ll, is er één onderwerp niet aan bod gekomen en dat was het VGC clubkampioenschap. Het CLK-reglement is na jaren uiteindelijk aangepast omdat het niet meer strookte met het aantal deelnemers en het aantal vogels van weleer. De basis is gebleven enkel de puntentelling is een beetje aangepast en slechts je beste drie speelrondes tellen nu mee voor het eindklassement. Alles kan je nalezen op onze website onder CLK.

We hopen u hier allen te zien, maar vooral veel van jullie PRACHTIGE vogels en we trachten te starten om 20u30 met de keuring (deuren open 19u00), zodus, vol gas naar VGC en breng gerust wat vrienden mee, iedereen is van harte welkom!

Locatie: Parochiezaal - Venusstraat 10 - 2520 Oelegem (Ranst) - België

 

  Klik hier voor de volledige nieuwsbrief 2024/02

Klik hier voor het vernieuwde reglement clubkampioenschap 2024

  Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online