Mini-Babyshow 2024 - winnaars

De mini-babyshow was meteen de eerste ronde van ons clubkampioenschap en bij de champions zien we al direct 3 liefhebbers die de leiding nemen.

Wim Alkemade moest vorig jaar terecht even passen omdat de verzorging van zijn vrouw uiteraard de voorrang had. Ondertussen is zijn vrouwtje terug ter been en is Wim weer van de partij. En hoe, wat een prachtige vogels had hij bij waaronder enkele zeer mooie recessief bonte vogels, Wim had bij de winnaars de titel beste pop -3 maand en zijn prachtig resultaat was goed voor de derde plaats in het kampioenschap. Freddy Meert is terug champion bij NGC, en terecht, want wat een kwaliteit zette hij weer op de plank, 2x een eerste plaats, 2x een tweede plaats en 2x een derde plaats met acht vogels! Mooie gedaan Freddy en meteen goed voor de tweede plaats in het kampioenschap. Het is geel, komt uit Nederland en domineert als team bijna elke wedstrijd. Het is niet Jumbo Visma, nee bij VGC is het team Velgersdijk, ook veelal geel gekleurd en eveneens zeer sterk over de ganse lijn ook al staat er misschien hier en daar bij eentje al eens een teentje te ver vooruit het is duidelijk een sterk team in opbouw. Knap gedaan Wim en team Velgersdijk gaat meteen op kop in het klassement.


Bij de kwekers was de opkomst ook mooi, en we kregen er meteen ook enkele nieuwe spelers bij. De altijd goedlachse Cees De Wit was met zijn vrienden afgezakt naar Oelegem en met een achttal vogels waaronder een mooie violette man en een grijze cinnamon pop, wist hij meteen twee van de vier hoofdprijzen in de wacht te slepen wat resulteerde in een derde plaats in het kampioenschap. Eerste aantrede bij VGC en direct bingo, Johan Donkers. Ik had al eerder wat van zijn jonge vogels gespot op facebook en dacht bij mezelf “die is goed bezig”. En of hij goed bezig is mochten we aanhoren in de vele pluspunten die onze keurmeesters wisten aan te halen bij de bespreking tijdens de keuring, knap gedaan Johan. Als voormalig showwinnaar van de IOR, en voormalig Clubkampioen, is Koen Doudelet al lang geen onbekende meer bij VGC. Met een hoofdwinnaar, beste pop +3 maand en tal van ereplaatsen is Koen dan ook terecht de leider in het kampioenschap.


    

Login

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification online